Czy chcesz wzbogacić swoją dietę dodając soczewicę i zakochać się w jej smaku?
Wyzwanie: W 3 dni pokochaj soczewicę – bez wychodzenia z domu!
Podejmując i przechodząc wyzwanie:
- posmakujesz różne rodzaje soczewic i nauczysz się przyrządzać z nich zdrowe, smaczne i szybkie potrawy,
- przejdziesz je we własnym domu w dogodnych dla Ciebie godzinach,
- przetestujesz 3-dniowy zbilansowany, bezmięsny jadłospis wykorzystujący różne soczewice,
- poznasz prozdrowotne właściwości soczewicy i nauczysz się komponować pełnowartościowe posiłki z jej wykorzystaniem,
- przekonasz się jak dużo energii i lekkości w brzuchu dostarcza lekkostrawna, oparta na soczewicy roślinna dieta.
W ramach wyzwania otrzymasz:
- 3-dniowy bezmięsny jadłospis wykorzystujący różne rodzaje soczewicy,
- szczegółową listę zakupów i przepisy na posiłki,
- bezterminowy dostęp do nagrań z warsztatów, na których omawialiśmy:
- rodzaje soczewic, ich prozdrowotne właściwości oraz sposoby przyrządzania,
- zasady prawidłowego komponowania diety bezmięsnej,
- błędy, których nie popełniać, aby dostarczyć wszystkie niezbędne składniki odżywcze.
Niezbędne materiały otrzymasz mailem w formie e-book’a, a same wyzwanie przeprowadzisz we własnym domu w dogodnych dla Ciebie godzinach.
Zaufali nam:
Na początku obawiałam się jak dużo niezdrowych rzeczy znajdę jeszcze w mojej kuchni. Dzięki uczestnictwu w Waszym wyzwaniu razem z partnerem jemy teraz więcej warzyw, synka stale ciężko przekonać. Lekkostrawne obiady cieszą się popularnością 🙂 Podobało mi się wszystko, ale najbardziej wspólne gotowanie – chętnie uczę się od innych i korzystam ze sprawdzonych przepisów 🙂
Takie zmiany w kuchni polecam każdemu ze względu na to jak człowiek dobrze się czuje po zjedzeniu zdrowych potraw – to po prostu działa. Nie bójmy się gotować zdrowo, zajmuje to o wiele mniej czasu niż tradycyjne gotowanie – jest to wielkim plusem dla każdej mamy.
Angelika Droźdzynska
Przed wyzwaniem przede wszystkim obawiałam się, że przygotowane potrawy nie będą nam smakowały. Jednak pozytywnie się rozczarowałam, ja i moja rodzina odkryliśmy nowe smaki . Bardzo dobrze to zorganizowaliście, zaczynając od sprzątania poprzez wspólne zakupy i gotowanie. Lista z zakupami ułatwiła zadanie. Przepisy udowodniły, że było zdrowo, smacznie a co najważniejsze posiłki były syte. Wasze wyzwanie polecam każdemu, udowadniacie, że można i warto zmienić swój sposób odżywiania i że nie jest to aż tak trudne jak by się wydawało. Chciałabym Wam serdecznie podziękować.
Udział w “Wyzwaniu” był dla mnie wspaniałym doświadczeniem, bardzo dużo pomocą w procesie zmiany żywienia naszej rodziny. Od dłuższego czasu eksperymentujemy i małymi krokami zmieniamy chemię na jedzenie. Sporo nam jeszcze brakuje do Waszej rodziny ale jestem pewna, że jesteśmy na właściwej drodze.
Marta Laskowska
Nazywam się Tatiana Jaworska, jestem psychodietetyczką i dietetyczką, żoną i mamą trójki dzieci. Moje zainteresowanie dietetyką zaczęło się ponad 10 lat temu, kiedy poprzez zmianę diety opanowałam alergię u dzieci.
W międzyczasie zrobiłam dyplom z dietetyki i psychodietetyki, aby jeszcze skuteczniej i zgodnie ze sztuką wykorzystywać naturalne metody w dobieraniu idealnej diety i wspomaganiu odbudowy organizmu.
W swojej praktyce łączę skuteczne, stosowane od tysięcy lat techniki wspierania naturalnych mechanizmów regeneracji organizmu z nowoczesnymi zaleceniami dietetycznymi.
Przeszłam to wszystko sama, z sukcesem poprowadziłam “za rękę” tysiące osób, dlatego z przyjemnością poprowadzę i Ciebie.
18 stronicowy e-book zawiera:
- 3-dniowy zbilansowany jadłospis (1900 kcal) wraz z przepisami i listą zakupową (ilość kaloria można zwiększyć),
- wysokiej jakości zdjęcia gotowych potraw, aby od razu widzieć efekt końcowy, którego należy się spodziewać,
- wyjaśnienie dlaczego soczewica jest doskonałym urozmaiceniem potraw i źródłem zdrowego białka,
- tablica dziennego zapotrzebowania na białko w zależności o trybu życia i aktywności fizycznej,
- zasady właściwego bilansowania posiłków, aby roślinne źródła białka zapewniły wszystkie niezbędne aminokwasy,
- sposoby na unikanie dyskomfortu (wzdęcia) po zjedzeniu soczewicy,
- najlepsze praktyki podczas przygotowywania posiłków na bazie soczewicy.
UWAGA: Bonus!
Dodatkowo bezpłatnie otrzymujesz dostęp do 2 nagrań z transmisji (FB live), na których omawiamy:
- rodzaje soczewic, ich prozdrowotne właściwości oraz sposoby przyrządzania,
- zasady prawidłowego komponowania diety bezmięsnej,
- błędy, których nie popełniać, aby dostarczyć wszystkie niezbędne składniki odżywcze.
Koszt materiałów:
1. Łatwy do wydrukowania e-book (18 stron) z kompletem informacji.
2. Dostęp do nagrań z warsztatów online.